FESTES I TRADICIONS

FIRA MEDIEVAL, A LLOMBAI

El Mercat Renaixentista dels Borja concentrarà a milers de persones als seus carrers, del divendres 19 al diumenge 21 de gener, amb una extensa i interessant programació que permet una recreació històrica enormement valorada. Un esperó turístic de primer nivell amb una localitat que torna al passat. I és que, sense anar més lluny, és considerat el mercat medieval més gran de la Comunitat Valenciana quant a recreacions històriques, comptat amb un dels campaments militars més grans d'Europa.

El mercat renaixentista, organitzat per l'Ajuntament de Llombai i La Forja de Vulcà, comptarà des del divendres amb al voltant de 150 llocs d'artesans i mercaders, tavernes de restauració, el campament renaixentista amb exhibicions de lluites i combats, tornejos de justes a cavall, banderers Italians, música itinerant pel mercat, explicacions d'armes, vida de camp i activitats participatives, exposició i exhibicions de falconeria, personatges de la família Borja, tallers d'oficis, jocs infantils i per a tots els públics, baqueta d'entrenament, atraccions ecològiques, exposicions d'història o espectacles itinerants i estàtics.

El centre històric del poble torna a ser l'escenari triat, amb uns carrers i monuments que són perfectes per a la volta a l'època renaixentista. Dins de les activitats programades apareix un concurs fotogràfic renaixentista i un altre infantil, tots dos premiats amb 100 euros.

BAIXÀ DE SANTA BÀRBARA, CATADAU

La ruta s'inicia a l'Ermita de Santa Bàrbara, des d'on es realitza la Baixà de Santa Bàrbara, una de les festes més representatives de la localitat. Es visitarà el centre històric de Catadau, passant per l'Escorxador, el monument de la Independència, el Centre Catòlic Social, el Monument a Josep Bisbal de Jeroni i l'Església de Sant Pere Apòstol, entre altres, finalitzant la visita a la Plaça Major.

Previous slide
Next slide
FESTES D'AGOST, SANTA BÀRBARA I LA DIVINA AURORA, CATADAU

Es celebraven a l’octubre, però des de fa bastants anys, es celebren des del primer cap de setmana d'agost fins al diumenge de la setmana següent. Les festes comencen amb la famosa i tradicional "Plega del Manso", la gran “Festa dels Quintos", la presentació de la Regina de les Festes, Cort d'Honor, President i Clavaris de Santa Bàrbara amb un expectacle organitzat pel Grup Cultural la Lluna. Segueix amb el dia de "Moros i Cristians" i moltes més. També la tradicional Baixà de Santa Bàrbara des de l’ermita fins al poble acompanyada de balls tradicionals valencians. Concurs de xarangues, sopars, dinars, verbenes i discomòbils.

Previous slide
Next slide