CATADAU
És un municipi de La Comunitat Valenciana, situat a la comarca de la Ribera Alta.
El gentilici, segons Sanchis i Guarner , és catauïns/es; altres indiquen catadauïns/es. Limita amb Alfarb, Carlet, Llombai i Tous (a la mateixa comarca); i amb Dosaigües (a la Foia de Bunyol). El relleu, pla en els marges del riu Magre, amb una altitud mitjana de 100 metres, es torna més muntanyenc a mesura que ens allunyem del riu cap a l’Oest aconseguint la seua altura màxima a la frontera amb Tous. Drenen el terme els barrancs del Puro, la Romana, Roures i Ample; el Riu Sec naix dins del terme i, en adreça sud-est, ix cap als termes de Carlet i Benimodo, on desapareix en el llit de diverses sèquies i canals de reg.
CENTRE CATÒLIC SOCIAL
L'edifici és de grans proporcions si ho comparem amb la resta de construccions que se situen en aquest entorn urbà. La seva planta té forma de L, de manera que una de les ales recau al propi carrer principal i l'altra a un petit parc urbà. Volumètricament, està integrat per tres cossos; dos d'ells corresponen als braços de la L, i el central resol la intersecció.
L'edifici, en els seus dos cossos secundaris, és d'una sola planta, amb coberta a dues aigües. El cos central està sobre elevat dues plantes de la resta, i la seva coberta és, així mateix, a dues aigües. La seva façana a l'avinguda Santa Bàrbara, es pot considerar la principal, i correspon a la testera de la nau. En ella és on està situada l'entrada principal.La seva funció bàsica és la d'un centre social, amb les oportunes dependències, locals de reunió i tertúlies, saló d'actes, sales d'esports i una capella dedicada a la Verge del Carmen
REFUGI DE CATADAU
El terme de Catadau, a banda de les llomes calcàries properes al poble, el Matamon i el rere-país de secà, comprén una faixa estreta de la Serra del Cavalló ( La Colaita), que arriba fins als 785 m d'altitud, , una carena suau on s'ajunta amb els termes de Tous i Dos Aigües.
El refugi es troba a uns 375 m SNM, en la meitat baixa de les costes de la Serra, en el paratge conegut com L'Arrastrador, entre els Barrancs del Cinto Roig i el de la Finestreta , tot encarant el primer.
És de titularitat municipal, i així estarà sotmés a un règim de préstec per a grups típic dels refugis de muntanya públics, però l'absència.
Disposa de fumeral, porta blindada, aigua corrent, rellotge de sòl, termómetre, taula, i extensos espais plans (aterrassats) pels voltants, aptes per a activitats a l'aire lliure. Compta amb un mínim de mobiliari rústic (taula, bancs, pica, baranes).
ESGLÉSIA DE SANT PERE APÒSTOL
El primitiu temple va ser construït sobre el solar de la mesquita, situat a la plaça del Progrés “ Plaça de la Capella" amb una estructura que segueix la tradició gòtica valenciana d'església amb una sola nau, capelles entre contraforts i cor alt als peus, es cobreix amb una volta de canó decorada amb llindes posteriorment.
Totes les obres que s'alberguen en el seu interior pertanyen al segle XIX, entre les quals destaca les realitzades per l'escultor Enric Galarza. A més la parròquia conserva, una custòdia de 1700, de les denominades de "sol", daurada a mà, així com una valuosa capa del segle XVIII, brodada amb sedes de colors, segons els costums de l'estil barroc. També destaca el sòl de ceràmica, que en bona part del temple, és d'origen modernista.En l'exterior, cal esmentar la portada principal, d'esquema clàssic essencial, on es pot veure una imatge de Sant Pere, flanquejada per dues columnes. La torre, de base quadrada, presenta dos cossos amb rematada de piràmides angulars, boles i campanar de silleta final.
PARATGES NATURALS
Descobreix els paratges naturals que tenim a la Mancomunitat el Marquesat,
des de rutes culturals fins a àrees recreatives. No dubtes en vindre i descobrir-ho per tu mateix!