GASTRONOMIA

CONCURS D'ARRÒS AMB FESOLS I NAPS

L’olor de llenya i al tradicional arròs amb fesols i naps tornaren a omplir l’avinguda de Catadau, que com cada any celebra una nova edició, del tradicional concurs d’Arròs amb Fesols i Naps – Vila de Catadau.

ARRÒS AMB FESOLS I NAPS

Més d'un centenar de persones ompliren l'avinguda Santa Bàrbara per a conéixer de primera mà l'elaboració d'este plat típic valencià, així com per a degustar-lo.

En esta edició, participaren 25 restaurants de diversos municipis de la província de València i Alacant, així com el restaurant Arrels de Catadau i els restaurants de Llombai Ca Ladio (que va guanyar el segon premi) i Tabick. Un any més, des de la Regidoria de Turisme oferiren l'oportunitat a la població de cuinar el seu propi arròs amb fesols i naps’, això sí fora de concurs.

Una modalitat en la qual participaren al voltant d'un centenar de persones, dividides en grups que cuinaren este plat típic d'arròs. A més, des de l'Ajuntament de Catadau cuinaren l’arròs amb fesols i naps per a més de 200 persones.

RIQUESA DEL NOSTRE POBLE: ARRÒS, KAKI I TARONJA

FIRA GASTRONÒMICA DE L’ARRÒS, EL KAKI I LA TARONJA

Després de la gran acollida que tingué la primera edició, on es van servir més d’un miler de racions d’arròs, enguany, la fira amplia la seua oferta amb dos arrosos nous: un arròs Allipebrat i un arròs caldós.

D’esta manera s’ofereixen un total de huit arrossos diferents elaborats amb productes de KM0 i amb denominació d’origen. Huit restaurants, tres d’ells de Llombai, participaran en esta edició que a més ha afegit un “Tasta vins” amb actuació de jazz per a dissabte 26 d’octubre de vesprada. D’esta forma es pretén consolidar la cita gastronòmica i atraure visitants al municipi, també durant la tardor.

La Fira dedicada als productes de la terra completa un gran ventall d’atractius turístics i patrimonials de Llombai, a més de convertir el cap de setmana en una festa que sumar al calendari d’activitats previstes durant tot l’any.

Previous slide
Next slide

RIQUESA DEL NOSTRE POBLE: EL MOSTATXÓ

EL MOSTATXÓ

Dolç típic del Marquesat. Està fet amb farina, sucre, ous i ple de merengue. El podeu trobar a qualsevol forn de la zona. La història d’aquest dolç es remonta al segle XVI, época en la qual els Borja dominàven el Marquesat i les poblacions estaven poblades per musulmans.

És un dolç tan important a la zona que inclús te el seu propi llibre: “El dolç del marquesat… el Mostatxó!” de Vicente Sanz Viñuelas.